Hyönteiset eivät pelkästään pörise ja surise ja liihottele, vaan ne tekevät arvokasta työtä pölyttämällä ruokakasveja. Me ihmiset saisimme siis päivällispöydässä olla kiitollisia hyönteisten aherruksesta!

Jos hyönteisille ei löydy sopivia pesäpaikkoja, ne eivät pääse tekemään työtään. Silloin lautasiltamme katoavat pian niin omenahillo, Härkis kuin mustikkajugurttikin.

Onneksi hyönteiset viihtyvät mainiosti ihmisten rakentamissa keinopesissä eli hyönteishotelleissa. Maa- ja metsätalousministeriön Hyönteishotellit2020-kampanja kannustaa kaikkia suomalaisia ryhtymään hotellinpitäjiksi ja avaamaan oman hyönteishotellin vaikka kotipihan kulmalle, kerrostalon katolle tai mökkirantaan.

Oman hyönteishotellin rakentaminen on hauskaa, halpaa ja helppoa. Näiltä sivuilta sekä Instagramista @hyonteishotellit2020-kanavalta löydät inspiraatiota oman hyönteishotellin rakentamiseen, pääset tutustumaan hotellisi tuleviin asukkeihin ja voit kurkata muiden suomalaisten hyönteishotelleihin!

Kampanja on osa YK:n maailmanlaajuista kasvinterveysvuotta, jota vietetään Suomen aloitteesta. Maa- ja metsätalousministeriön lisäksi hyönteishotellikampanjassa on mukana iso liuta reippaita kumppaneita, joiden pörinään pääset tutustumaan Kumppanit-sivulla.

Kasvinterveysvuoden suomenkielinen logo