Luonnon kukkia -postimerkit julki 3.6.20

Posti juhlistaa YK:n kansainvälistä kasvinterveysvuotta 2020 rullapostimerkillä, jossa hehkuvat luonnonkukat. Aloitteen YK:n teemavuodesta teki Suomen maa- ja metsätalousministeriö. Kasvinterveysvuoden tavoitteena on lisätä maailmanlaajuisesti tietoa ja ymmärrystä terveiden kasvien merkityksestä mm. ruokaturvan ja ekosysteemien toiminnan kannalta.

Suomessa kansainvälisen kasvinterveysvuoden yhteydessä kiinnitetään huomiota myös pölyttäjien vähenemiseen. Ilman luonnonkukkia ja niitä pölyttäviä hyönteisiä myös monet hyötykasvit olisivat pulassa. Pölyttäjien määrä on laskenut, koska niillä on pulaa pesäpaikoista, joita kannustetaan tarjoamaan mm. Hyönteishotellit2020  ja Pelasta Pörriäinen -kampanjoilla.

Paula Salvianderin suunnittelema Luonnonkukkia ilmestyy sadan merkin rullassa, jonka kahdeksassa erilaisessa kotimaan ikimerkissä nähdään sinivuokko, kielo, keto-orvokki, kissankello, niittyleinikki, puna-apila, päivänkakkara ja metsäkurjenpolvi. Erityisesti puna-apila on tiettävästi pörriäisten mieleen.

Uudet postimerkit ovat hyvä syy yllättää ystävä postikortilla:)